Popis
Mirin je biele až zlatisté víno. Má nízky obsah alkoholu, obvykle 13 - 15% a jemnú sladkastú chuť.
Niekedy býva nazývané aj sladené saké. Mirin sa však nikdy nepije samotný, používa sa výhradne na varenie.
Víno mirin sa používa predovšetkým v japonskej a ázijskej kuchyni do omáčok, ako príloha k suši, k mäsu, ku grilovaným rybám alebo pri rybách, ak chceme odstrániť nepríjemnú rybiu arómu.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota 1104kJ/262kcal, Tuky 0,5g, (z toho nasýtené mastné kyseliny 0g), Sacharidy 44g, (z toho cukry 36g), Bielkoviny 1,9g, Soľ 2,7g
Zloženie: sladká ryža 53%, shochu (voda, kultivovaná ryža), kultivovaná ryža 8%, morská soľ 2%
Balenie: 250ml
Krajina pôvodu: Japonsko
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.