Popis
Tretia najrozšírenejšia strukovina sveta.Cícer je strukovina obľúbená pre svoj obsah vitamínov a minerálov.
Má vysoký obsah železa, vápniku, draslíku, mangánu a horčíku. Obsahuje aj zdravé tuky a vlákninu.
Príprava: cícer je potrebné namočiť aspoň na 4 hodiny. Ideálne až na 8. Podľa doby namáčania sa varí 2 až 3 hodiny. V tlakovom hrnci ho pripravíte za približne 40 minút.
Náš tip: pridajte do varenia soľ. Zlepší chuť uvareného cíceru a pomôže aj rovnomernému vareniu.
Cícer sa používa do rôznych jedál aj ako samostatná príloha.
Obľubujú ho vegáni. Viete, že z vody po varení cíceru môžete šľahaním vytvoriť sneh podobný tomu z bielkov? Ten môžete použiť do pečenia alebo na vegánske sladké pusinky.
Nutričné hodnoty: Energetická hodnota 1456kJ/364kcal; tuky 5,5g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,36g); sacharidy 55,8g (z toho cukry 6,5g); vláknina 15,5g; bielkoviny 20,8g; soľ 0,025g
Zloženie: 100% cícer
Balenie: 500g
Krajina pôvodu: Španielsko
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.