Popis
Mungové fazuľky, známe aj ako zelené sójové bôby, produkujú chrumkavé, šťavnaté klíčky nazývané fazuľové klíčky vďaka ich vysokému obsahu tekutín (takmer 90 %, porovnateľnému s akýmkoľvek ovocím). Ich osviežujúca, sladká chuť sa skvele hodí do šalátov a pikantných jedál zo zŕn.
Zdravotná hodnota fazuľových klíčkov spočíva v ich vysokom obsahu vitamínov (A, B1, B2, C), najmä vitamínu E, ktorého obsah sa počas klíčenia dramaticky zvyšuje a preukázalo sa, že má omladzujúce účinky. V hojnosti sa vyskytujú aj rastové hormóny, enzýmy a cholín.
Mungové fazuľky sa pestujú v klíčiacej nádobe a dajú sa zbierať už od 3. dňa alebo ako dlhé a silné fazuľové klíčky po 8 - 10 dňoch. Zelené šupky sa dajú jesť (v čínskych jedlách sa odstraňujú len z vizuálnych dôvodov).
TIP:
Mungová fazuľa je strukovina a v závislosti od vašej tolerancie by sa nemala jesť surová, ak je to možné. Odporúčame klíčky krátko zaparené alebo upražené (3-5 minút). Zvlášť nám chutia, keď ich krátko osmažíme na panvici s trochou kokosového oleja a štipkou sójovej omáčky!
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.