Popis
Zdravá alternatíva na prípravu domáceho želé. Vytvorte si doma zdravé želatínové zákusky.
Agar je prírodný polysacharid s vysokou schopnosťou želírovať. Vyrába sa z červených morských rias Floridae a Gelidium. Je priehľadný, bez chuti a zápachu a zostáva tuhý aj pri vyšších teplotách. Preto je výborný aj na vysoké vrstvy želé, dobre drží tvar pri krájaní.
Využitie: na ochucovanie, ako stabilizátor a ako zahusťovadlo pri pečení. Je výborný aj do mrazených dezertov, na prípravu želatíny, pudingu, a pod.
Príprava: do 300 ml vody vmiešame 5g agaru a 25 až 50g cukru, podľa chuti. Necháme 15 minút odstáť. Potom varíme 15 minút na jemnom ohni. Pri výrobe aspiku miesto cukru pridáme pol kávovej lyžičky soli.
Nutričné hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 720 kJ/ 172 kcal; Tuky 0,1 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0g); Sacharidy 0,4g (z toho cukry 0g); Vláknina 86g; Bielkoviny 0,1g; Soľ 0,04g
Balenie: 30g
Zloženie: Agar agar (Gelidium 100%)
Alergény: môže obsahovať stopy lepku
Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným svetlom a teplom.
Krajina pôvodu: Česká republika
Podobné produkty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.