Popis
Čaj Lapacho je prírodný produkt z vnútornej kôry stromu lapacho v Brazíli, Argentíne a Paraguaji. Je mnohostranným liečivým nápojom. Používaný je proti infekciám, pri astme, bronchitíde, podporuje organizmus v boji proti civilizačným ochoreniam. Má protizápalové účinky. Výborný stimulátor imunitného systému.
Kôra Lapacha obsahuje veľa železa, preto pravidelné pitie čaju z tejto kôry podporuje tvorbu červených krviniek . Lapacho zvyšuje obsah hemoglobínu v krvinkách a aj ich počet, čím zvyšuje kapacitu krvi potrebnú na prenos kyslíka. Dobrá krvotvorba a transport kyslíka v organizme sú veľmi dôležité pre naše zdravie.
Ďalšie priaznivé účinky čaju Lapacho:
- používa sa pri liečbe cukrovky , pretože brzdí príjem glukózy v črevách človeka a zároveň podporuje využitie dlhých reťazcov uhľohydrátov a tukov v organizme, čím sa podieľa aj na redukcii telesnej hmotnosti a strate pocitu hladu;
- čistí pečeň , odvádza z tela jedy a toxické metabolity, posilňuje organizmus /, brzdí rast nádorov a pôsobí proti leukémii , pretože výrazne podporuje tvorbu červených krviniek v kostnej dreni a považuje sa za stimulátora krvi. Vedecké výskumy vkladajú veľké nádeje do Lapacha práve pri liečbe rakoviny. U mnohých pacientov preukázalo schopnosť utlmiť rast nádorov;
- Lapacho je veľmi silným antioxidantom a zabraňuje tvorbe a výskytu voľných radikálov. Mierni bolesti hlavy, nervozitu a dokonca sa používa aj proti malárii;
- Lapacho priaznivo vplýva aj na kožné problémy . Lieči rôzne zápaly, ekzémy, psoriázu, rany i hnisavé lôžka. Pôsobí protizápalovo a pomáha regenerácii ciev i liečbe kŕčových žíl. Odporúča sa pravidelne si prikladať teplé obklady z čaju Lapacho na postihnuté miesta, prípadne si dopriať liečivé kúpele. Vhodné je aj pravidelé vyplachovanie ústnej dutiny týmto príjemným čajom. Znižuje sa tak škodlivý vplyv amalgámu na organizmus i nebezpečenstvo infekcie a paradentózy;
- Lapacho má schopnosť prebudiť vlastný obranný systém k aktivite a zvýšiť tak imunitu tela, zlikvidovať rôzne nežiadúce parazity a pôvodcov infekčných ochorení a pomôcť v boji proti rakovine, cukrovke a znečistenému vnútornému prostrediu.
Čaj nie je vhodný pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Vedľajšie účinky nie sú známe a neboli zatiaľ preukázané.
Správna príprava čaju: 1 PL čaju Lapacho povaríme v 3 dl vody asi 10 minút a potom necháme cca 15 min. lúhovať, aby sa účinné látky čo najlepšie využili.
V prípade akútnych problémov pijeme 3 šálky denne, preventívne stačí 1 šálka denne. Po 4-6 týždňoch je vhodná prestávka jeden mesiac a potom sa môže kúra zopakovať.
Pre terapeutické účely čaj pijeme teplý, najlepšie nesladený, inak si môžete čaj ochutiť napr. mätou, medom a citrónom, citrónovou trávou, strúhanou pomarančovou kôrou BIO a pod.
Sypaný čaj
Z voľného zberu.
Neobsahuje žiadne chemické aditíva.
Balenie: 70 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.